• Gratis verzenden vanaf €75 (NL)
 • Levertijd 1-3 werkdagen

Het belang van een goed beschermende kinderzonnebril

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 09:41

Op mooie zonnige zomerdagen is het heerlijk om met je kinderen lekker naar buiten te gaan. Insmeren, check, zonnehoedje of petje op, check. Maar wist je dat het niet alleen belangrijk is om kinderhuidjes tegen uv-straling te beschermen, maar ook de ogen? Sommige zonnebrillen beschermen daarnaast niet alleen tegen de straling van de zon, maar ook tegen schitteringen. Lees hier waar je op moet letten als je een kinderzonnebril koopt voor jouw kindje. 

Een zonnebril is dus een absolute musthave voor kinderen. Kinderen zijn over het algemeen veel vaker en langer buiten dan volwassenen en op zonnige dagen met fel licht kijken volwassen al snel weg van de zon. Kinderen doen dit echter minder vaak. De ogen worden dus in grotere mate blootgesteld aan de uv-straling van de zon. Daarnaast zijn de pupillen groter en zit er minder beschermend pigment in de ooglenzen, waardoor de ogen van een kind extra kwetsbaar zijn. 

 

Een goede zonnebril voor kinderen

Maar waar moet een zonnebril voor baby's, peuters en kinderen nu aan voldoen om goed te beschermen? Lees hieronder de tips om een zonnebril te kiezen die een goede bescherming biedt tegen de zon. 

 1. Zorg ervoor dat je een zonnebril koopt die vier 100% bescherming biedt tegen uv-straling. Dit kun je zien aan een 100% UV of UV400 sticker of als dit in de beschrijving van een zonnebril staat.
 2. Let op de CE markering van een bril. Er bestaan 5 categorieën die allemaal een cijfer krijgen tussen 0-4 en een indicatie geven van hoeveel zonlicht de glazen doorlaten. 
  1. Categorie 0: Deze bril laat maar liefst 80-100% van de straling door en beschermt dus tot maximaal 20% van het licht. Deze brillen worden niet gezien als zonnebril. 
  2. Categorie 1: Deze brillen zijn geschikt op bewolkte dagen en beschermen voor 20-57% tegen zonlicht. 
  3. Categorie 2: Bij matig zonlicht kan je een bril in deze categorie gebruiken. Deze bril blokkeert 57-82% van het zonlicht. 
  4. Categorie 3: Deze brillen komen het meest voor en beschermen tot 92% van het zonlicht. Deze CE markering biedt voldoende bescherming op zonnige dagen aan het water. 
  5. Categorie 4: Deze brillen bieden de meeste bescherming en blokkeren tot 97% van het zonlicht. Deze brillen worden vooral gedragen op plekken met een hele hoge lichtintensiteit zoals in de woestijn of hoog in de bergen. 

 3. Kies een bril uit die goed past, waardoor er zo min mogelijk uv-straling langs het montuur komt. 

 4. Kies voor een bril met glazen van polycarbonaat. Dit is een veilig en onbreekbaar materiaal. 

 5. Om de ogen ook te beschermen tegen schitteringen van de zon, kies je voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. 

Naast een leuk montuur en een leuk kleurtje voor de zonnebril van jouw kind, is het dus belangrijk om op verschillende kenmerken te letten. Ga voor een zonnebril met een UV400 filter, minimaal een CE categorie 3 en glazen van polycarbonaat. Ga je op vakantie en/of brengen jullie veel tijd door bij het zwembad of aan het strand? Kies dan ook voor glazen met gepolariseerde glazen om te beschermen tegen schitteringen. 

 

Bij Joja Kids Design koop je de leukste zonnebrillen voor kinderen, peuters en kleuters van het merk Grech&co. De brillen zijn te dragen voor kinderen vanaf 1 jaar tot en met 10 jaar. Uiteraard met UV400 filter, CE categorie 3 en gepolariseerde glazen. Daarnaast zijn de monturen gemaakt van gerecycled plastic en dragen op deze manier bij aan een betere wereld. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.